Toegevoegd aan winkelmand!
Verder winkelen
Examentraining in kleine groepen

Kleine klassen: 5 leerlingen

Je volgt examentraining met maximaal 5 leerlingen tegelijk. Zo krijg je alle aandacht die je verdient. Geen klassen van 10-20 leerlingen. Alleen jij en maximaal 4 anderen.

Examentraining goed beoordeeld

Goed beoordeeld: 8,4/10

Lees de ervaringen van 1.900+ leerlingen die je voorgingen. Alle reviews zijn verzameld via een onafhankelijke reviewtool, zo weet je zeker dat het echte ervaringen zijn.

Examentraining met slagingsgarantie

Slagingsgarantie: 100% geld terug

Als je bij ons een training hebt gevolgd, vervolgens voor dat vak een onvoldoende haalt op je eindexamen én daardoor gezakt bent, krijg je al je lesgeld terug.

Kleine klassen: 5 leerlingen

Je volgt examentraining met maximaal 5 leerlingen tegelijk. Zo krijg je alle aandacht die je verdient. Geen klassen van 10-20 leerlingen. Alleen jij en maximaal 4 anderen.

Goed beoordeeld: 8,4/10

Lees de ervaringen van 1.900+ leerlingen die je voorgingen. Alle reviews zijn verzameld via een onafhankelijke reviewtool, zo weet je zeker dat het echte ervaringen zijn.

Slagingsgarantie: 100% geld terug

Als je bij ons een training hebt gevolgd, vervolgens voor dat vak een onvoldoende haalt op je eindexamen én daardoor gezakt bent, krijg je al je lesgeld terug.

Maatwerk begeleiding

Elke examentraining begint met een kennismaking. We bespreken jouw persoonlijke doelen, je verwachtingen en bekijken welke onderwerpen je lastig vindt. Omdat we in kleine groepjes werken kunnen we de training afstemmen op jouw leerbehoefte. Elk hoofdonderwerp begint met een stuk uitleg. Lastige onderwerpen worden extra herhaald en je krijgt een aantal handige tips. Vervolgens oefen je samen een aantal opdrachten uit oude examens.

overlay image

Dag 1

Blok 1

9:00 - 10:30

Blok 2

10:45 - 12:15

Blok 3

12:45 - 14:15

Blok 4

14:30 - 16:00

Dag 2

Blok 5

9:00 - 10:30

Blok 6

10:45 - 12:15

Blok 7

12:45 - 14:15

Blok 8

14:30 - 16:00

Dag 3 Alleen in de meivakantie

Blok 9

9:00 - 10:30

Blok 10

10:45 - 12:15

Blok 11

12:45 - 14:15

Blok 12

14:30 - 16:00

De onderdelen van elke examentraining

Examentraining herhalen examenstof

Herhalen belangrijkste examenstof

Tijdens de examentraining herhalen we in korte tijd de belangrijkste examenstof. Elk vak heeft een aantal onderwerpen die leerlingen vaak lastig vinden. Dit kan gaan om een bepaald begrip, een verband uit de theorie of een lastige berekening. Trainers weten precies tegen welke struikelblokken de leerlingen aanlopen bij zijn of haar vak. Tijdens de examentraining is hier dan ook extra aandacht voor. Je gaat aan de slag met het herkennen van lastige onderwerpen op het examen.

Examentraining stappenplannen

Stappenplannen eindexamen

Voor elk vak zijn er stappenplannen of strategieën om je te helpen om gestructureerd een vraag te beantwoorden. Je leert om belangrijke informatie uit een bron te halen of om het verband tussen twee begrippen te herkennen. Tijdens de examentraining neemt jouw trainer al deze stappenplannen en strategieën met je door. Zo weet jij precies hoe je een vraag op het examen moet aanpakken en een goed antwoord kan formuleren.

Examentraining oefenen examenstof

Oefenen, oefenen, oefenen

Bij elke examentraining krijg je uitleg over de theorie, maar oefenen is minstens net zo belangrijk. Samen met de trainer oefen je de belangrijkste examenonderwerpen. Voor al je vragen tijdens de maken kun je bij de trainer terecht. Vind je een bepaald onderwerp lastig? De trainer kan je vertellen welke oefeningen je kan maken om het onderwerp onder de knie te krijgen. Voor elk onderwerp oefen je een aantal opdrachten uit oude examens zodat je bekend raakt met de vraagstelling.

Examentraining analyseren eindexamen

Analyseren eindexamen

Elk examen is natuurlijk anders, maar de verdeling van onderwerpen of aantal vragen is vaak wel hetzelfde. Zo worden lastige begrippen of berekeningen vaak wel op dezelfde manier gevraagd. Tijdens de training zal de trainer je hier meer over vertellen. Hij of zij weet bijvoorbeeld welke berekeningen vaak gevraagd worden. Of bij welke begrippen je alleen maar de definitie hoeft te weten. Tijdens de examentraining leer je wat je kunt verwachten op het eindexamen.

Veelgestelde vragen

Waarom bij Eindsprint training volgen?

Je kunt bij Eindsprint een examentraining op 7 centrale locaties in Nederland volgen. Daarbij vinden we het erg belangrijk dat we elke leerling veel aandacht kunnen geven. We werken daarom in hele kleine groepjes van maximaal vijf leerlingen. Je krijgt bij je training een samenvatting en een oefenboek van de gehele examenstof die je na de training mee naar huis mag nemen. Leerlingen zijn erg tevreden over de examentraining en beoordelen ons tussen de 8 en de 9. Mocht je uiteindelijk dan tóch een onvoldoende halen op je eindexamen voor een van de vakken die je bij ons gevolgd hebt en daardoor gezakt zijn, dan krijg je al je betaalde geld terug.

Wie geeft de examentrainingen?

De examentrainingen worden gegeven door examentrainers. Deze examentrainers zijn veelal universitaire studenten die goed kunnen lesgeven. Deze studenten hebben zelf niet al te lang geleden hun eindexamen gemaakt en staan dicht bij de belevingswereld van leerlingen. In een klein groepje bespreek en oefen je samen met je examentrainer alle examenstof. Het kan dus zijn dat je natuurkunde examentraining krijgt van een student natuurkunde of van iemand die op de lerarenopleiding natuurkunde zit. Al onze examentrainers zijn geselecteerd op basis van hun ervaring, kennis en motivatie. Voordat examentrainers bij ons aan de slag gaan doorlopen ze een trainingsprogramma.

Wordt alle eindexamenstof besproken?

Tijdens de examentraining wordt in principe alle examenstof besproken. Omdat we in kleine groepjes werken is er tijd om langer stil te staan bij onderwerpen die je lastig vindt en kunnen we snel door als je bepaalde onderwerpen al goed onder de knie hebt. Op de laatste dag is er vaak ook tijd om onderwerpen die lastig waren extra te herhalen of een (gedeelte van) een heel oefenexamen te maken.

Hoe werkt de slagingsgarantie?

Je krijgt het betaalde lesgeld van een vak terug als je op het eindexamen een onvoldoende haalt voor dat vak dat je gevolgd hebt en onder andere daardoor gezakt bent. Het lesgeld wordt terugbetaald als aan de volgende voorwaarden voldaan wordt:

  • Je hebt op het centraal examen een onvoldoende gehaald voor een bij ons gevolgd vak (5,4 of lager);
  • Je eindcijfer van dat gevolgde vak is een 5 of lager;
  • Je hebt de gehele examentraining van dat vak gevolgd;
  • Je bent gezakt voor het eindexamen en mag geen herkansing (meer) maken;


De slagingsgarantie geldt niet voor leerlingen die staatsexamen doen of via hun eigen school een training gevolgd hebben.


Garantie claimen

Lever het volgende aan om je slagingsgarantie te claimen:


  • Een overzicht van je aanmelding (vak, niveau, locatie, datum);

  • Een door je school gewaarmerkte cijferlijst;


Je ontvangt na goedkeuring van bovenstaande documenten binnen 14 dagen het lesgeld weer op de rekening waarmee de training voldaan is.

Kun je de examentraining weer annuleren?

Uiteraard. Examentrainingen kun je tot 14 kalenderdagen na aanmelding zonder opgaaf van redenen annuleren. Als de aanvang van de examentraining binnen deze bedenktijd van 14 kalenderdagen valt heb je tot 3 kalenderdagen voor aanvang van de training om je training zonder opgaaf van redenen te annuleren.

Na afloop van deze bedenktijd geldt de volgende annuleringsregeling:

  • Bij annulering tot een maand voor aanvang van de examentraining ontvang je 90% restitutie van het overeengekomen lesbedrag.
  • Bij annulering tussen een maand en twee weken voor aanvang van de examentraining ontvang je 50% restitutie van het overeengekomen lesbedrag.
  • Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de examentraining ontvang je 25% restitutie van het overeengekomen lesbedrag.
  • Bij annulering na aanvang van de examentraining ontvang je geen restitutie van het overeengekomen lesbedrag.

Je kunt een examentraining alleen schriftelijk annuleren via e-mail of WhatsApp. Telefonisch kunnen we geen annuleringen verwerken.